Portret Jnnes Veenstra

Foto: Jannes Veenstra

Na de theorie over de flitstechnieken (twee week geleden), mochten we nu zelf aan de slag om mooie portretten te maken. Er waren 5 opstellingen gemaakt met verschillende achtergronden, reflectieschermen en extra flitsers. De camera’s, statieven en flitsers werden enthousiast uitgepakt en in verschillende groepjes gingen we om de beurt fotograferen of model staan. De meesten begonnen wat voorzichtig en verlegen, maar na een aantal poses bleken we een paar topmodellen in ons midden te hebben. Even een gezellige kwinkslag om het model aan het lachen te brengen voor een leuke spontane foto of een mooie gouden lijst om letterlijk in te poseren. Met z’n tweeën poseren gaf ook een aantal leuke en hilarische foto’s.

Foto: Annette Schoof

Tijdens het fotograferen was het belangrijk om op de juiste manier gebruik te maken van de reflectieschermen, de flitser zo richten dat het licht via het scherm het model bereikte.

Portret_Gerda Jacobi

Foto: Gerda Jacobi

De grootste verrassing bleek echter verstopt achter de coulissen in het donker…. Marit (Dimitri’s dochter) was opgemaakt met fluorescerende make-up. In het donker lichtte dit op en gaf prachtige effecten. Per tweetal (meer ruimte was er niet) mochten we van haar foto’s maken. (zonder flitser, hoge ISO, een korte sluitertijd en een zo groot mogelijke diafragmaopening)

Na afloop kwam Marit te voorschijn, ook in het licht gaf haar make-up en haar gezicht met een prachtige bos krullen, een mooi fotogeniek effect. Marit, bedankt voor je leuke spontane bijdrage!!

Instagram Marit

Foto: Reina Smallenbroek

De avond vloog voorbij…. menig accu was leeg, de SD kaartjes vol…. Nu de nabewerkingen nog….

We hebben veel geleerd en geoefend en het bovendien erg gezellig gehad.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Auteur: Gerda Jacobi