Nadat we kort van tevoren besloten hadden wat eerder te gaan in verband met het blauwe uurtje stonden de meeste om 18.00 klaar met de fotoapparatuur  in de aanslag. Één van de leden was zelfs een uur vroeger. Na nog even wachten op de laatste, liepen we rond 18.30 uur de Delfzijlster dijk op zodat we een mooi overzicht over het stadje en de nieuwe brug hadden. De lucht kleurde even mooi, maar jammer genoeg was dit boven de stad en niet boven de haven. Omdat het toch nog wel mooi licht was maakten we eerst een aantal foto’s bij de brug.

Foto: Esmee van der Velde

Foto: Esmee van der Velde

Toen het wat meer begon te schemeren liepen we naar de haven, waar de eerste lichtjes al zichtbaar waren. Hierna kon het echte werk beginnen. Vanaf de lange steiger waren er genoeg mooie plekjes te vinden om de boten of de industrie te fotograferen. We liepen de steiger op en af voor de mooiste uitzichten. Het was wel even uitkijken om de statiefpoten niet in de roosters te laten verdwijnen of op een fout tijdstip om het hoekje te kijken als iemand een long exposure aan het maken was, maar dat maakte de uitdaging alleen maar leuker.

Foto: Johan Hummel

Foto: Esmee van der Velde

Foto: Annette Schoof

Foto: Rein Vrugt

Foto: Dimitri van Gijn

Daarna gingen we weer terug naar de nieuwe fietsbrug. Deze was inmiddels ook prachtig verlicht in het donker. De een wilde graag foto’s vanaf de brug naar de molen maken, anderen gaven de voorkeur om juist vanaf de andere kant te fotograferen. Hier en daar moesten we even op elkaar wachten voor het meest perfecte plaatje…..

Foto: Jaap Sneep

Foto: Jan Iepema

Ook het zigzagweggetje en de trap naar boven bleken prachtig verlicht en gaven een mooie symmetrie.

Foto: Gerda Jacobi

Foto: Reina Smallenbroek

De tijd vloog voorbij en tot slot hadden we wel zin in een warm drankje. Door verschillende besloten feestjes was het nog een uitdaging om een cafeetje te vinden, maar uiteindelijk konden we toch even lekker opwarmen en gezellig bijkletsen. Rest ons nog om heerlijk na te genieten van alle prachtige foto’s die gemaakt zijn!!! Iedereen bedankt voor de gezellige en inspirerende avond!

Auteur: Gerda Jacobi