Foto-uitje: Naar de bollen! 1 mei 2021

We moesten even geduld hebben… De site www.naardebollen.nl werd door ons al weken nauwlettend in de gaten gehouden. Wanneer zouden de tulpen op het Hogeland gaan bloeien? Maar gelukkig, zaterdag 1 mei was het zover en konden we los.

Eerst werden we getrakteerd op een lekker kopje “koffie en appelkoek-to go”(NB Redactie: gastvrij en uitstekend verzorgd door Gerda). Op de picknick-tafel stond een vaas met rode tulpen (om alvast in de stemming te komen…) Daarna liepen we met z’n tienen vanaf de eerste parkeerplaats naar het tulpenveld bij Uithuizen.

Foto: Annette Schoof

Foto: Roberto Braam

Al snel werden we vergezeld door een flinke regenbui, maar eenmaal bij de tulpen aangekomen werd het al vrij snel droog en konden we onze fototoestellen tevoorschijn halen. De dreigende donkere lucht van de regenbui en het heldere blauwwitte Meijster torentje vormden nu een prachtig decor achter de bloeiende tulpenvelden.

Foto: Gerda Jacobi

Foto: Floor Verwoerd

Bij het tweede veld, even na Oldenzijl, bleek alles afgezet en was het vrij druk, dus besloten we om door te rijden naar de dijk achter Uithuizen.

Foto: Annette Schoof

Ondertussen brak de lucht steeds meer open en bij de dijk was er een mooie afwisseling van zon en wolken en schitterende donkere luchten op de achtergrond.

Foto: Reina Smallenbroek

Hier konden we vlakbij de tulpen komen zodat de macrolenzen ook nog uit de tas gehaald konden worden.

Foto: Edwin Mulder

Foto: Annette Schoof

Foto: Jan van der Schans

Foto: Gerda Jacobi

Foto: Rein Vrugt

Ook het tulpenveld achter de dijk was zeker een “kiekje” waard. Bovenop de dijk had je een geweldig overzicht over beide tulpenvelden. Al deze fotogenieke indrukken hebben ons de hele middag bezig gehouden. Alle prachtige kleuren en schitterende uitzichten waren een waar fotografisch genot.

Foto: Roberto Braam

Foto: Jan Iepema

Tot en met 9 mei zijn verschillende tulpenvelden nog te bewonderen en anders…. moeten we weer geduld hebben tot volgend jaar…. Ik kan haast niet wachten….

Auteur: Gerda Jacobi