2 november 2022: Lezing Guy Fleury

Deze avond nam Guy Fleury ons mee in de luxe wereld van de superjachten.

Als klein jongetje van 6 was hij al graag in de haven aan het kijken naar reddingsboten en grote schepen. Met zijn Ipad ging hij deze schepen ook fotograferen.

Naarmate hij ouder werd en wat geld ging sparen kocht hij een Pentax K-500, gevolgd door een Pentax KS2 en tot slot de Pentax K1.

In 2017 ging hij in Leeuwarden maritieme techniek studeren en in zijn vrije tijd jachten spotten bij Feadship te Makkum. Hier deed hij in 2018 ook zijn stage. Zo werd hij gevraagd om een dagje mee te varen in een superjacht.

Foto: Guy Fleury

Men was zeer onder de indruk van zijn foto’s en zo werd hij steeds vaker gevraagd om jachten en superjachten te fotograferen. Al snel richtte hij zijn eigen fotografiebedrijf op.

Met zijn Pentax K1 maakte hij de foto’s, met zijn Samsung telefoon de filmpjes en al snel kocht hij een drone erbij.

Zijn huidige apparatuur bestaat uit 2 Canon EOS R5 body’s. Daarbij een 15-35 mm lens, een 24-105 lens, een 70-200 lens en een 100-500 lens. Zijn drones: een Mavic Air en de Mavic Air 2.

Zijn inkomsten haalt hij uit fotoshoots voor klanten (hij vaart dan mee aan boord of fotografeert het casco in het dok).

Daarnaast fotografeert hij lanceringen en proefvaarten, deze foto’s verkoopt hij aan magazines.

Foto: Guy Fleury

Afgelopen jaar is hij met een klant een paar dagen naar Noorwegen geweest. In Zweden heeft hij voor een makelaardij gefotografeerd. Hij heeft de Hiswa bootshow bezocht en de Monaco Yachtshow. Kortgeleden was hij nog voor een klant naar Sardinië.

Tijdens zijn presentatie laat hij foto’s en filmpjes van prachtige superjachten zien. Ook laat hij het verschil zien van foto’s van de klant zelf en de fotoshoot, die hij later voor diezelfde klant heeft gemaakt.

Foto: Guy Fleury

Interieurfoto’s maakt hij het liefst bij of na zonsondergang, overdag is het licht van buiten naar binnen vaak te fel.

Foto: Guy Fleury

De positie van het jacht in de foto is erg belangrijk. Op waterniveau lijkt het jacht groter en oogt stoer. Op ooghoogte komen de mensen op de boot goed tot hun recht. Iets boven de boot komen de accessoires aan dek goed tot hun recht.

Naast de fotografie van superjachten fotografeert Guy in zijn vrije tijd graag landschappen en laat hiervan ook een paar prachtige voorbeelden zien.

Dit hoeft niet altijd in verre landen te zijn, hij is ook graag op Vlieland te vinden.

Foto: Guy Fleury

Komend jaar heeft hij een opdracht voor een jacht dat compleet gereviseerd wordt en voor een aantal kleinere boten van 40 meter….

Tot slot laat hij nog een failshoot zien van zijn drone die kopje onder is gegaan… Gelukkig is niet alles perfect in de superjachten wereld…..

Een prachtige kijk in een fotografierijke wereld met fantastische platen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer van zijn werk, zijn website is:

www.guyfleuryphotography.com

en op Facebook en Instagram: GuyFleury Photography

GeBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Auteur: Gerda Jacobi