Alsof de weergoden wisten dat we een leuk uitje gepland hadden, braken de wolken open bij aankomst in de Zeegser duinen. Terwijl we bij het meertje alle voorbereidingen troffen voor het lightpainten, bleek er achter ons nog een prachtige zonsondergang te zijn.

Zeegse Duinen

Foto: Anton Steenbergen

Foto: Gerda Jacobi

Het was nog iets te licht in de lucht, dus eerst nog even tijd voor de meegebrachte koffie, thee en koek.

(Noot redactie: Waarvoor dank van de deelnemers Gerda!) .

Foto: Gerda Jacobi

Foto: Reina Smallenbroek

Daarna konden we los…. Eerst stonden Dimitri en Margonda in het meertje om reflectie te kunnen creëren, dit leverde weliswaar prachtige plaatjes op, maar te weinig reflectie. Dimitri en Martijn wisselden elkaar af met buizen draaien en bedachten steeds weer nieuwe draaiingen en kleine extra’s.

Foto: Gerda Jacobi

Daarna een nieuwe plek gezocht op het zand met een paar bomen en de lucht op de achtergrond. Margonda met haar prachtige yoga-poses in combinatie met de sterrenhemel leverden regelmatig oh’s en ah’s op wanneer de foto’s in de schermen verschenen.

Foto: Dimitri van Gijn

Foto: Esmee van der Velde

Foto: Martijn van Delden

Als laatste was de mooiste boom van Drenthe het decor van de fotosessies. De kunst was nu om, naast het lightpaint figuur, de boom nog mooi te belichten met de juiste zaklamp. Martijn heeft flink wat meters voor en rondom de boom gerend voor de meest perfecte belichting.

Foto: Anton Steenbergen

Ondertussen draaide Margonda haar hand er niet voor om 30 seconden (en langer) in de juiste pose te blijven staan. De tijd vloog voorbij en het werd tijd om naar huis te gaan, weer op te warmen en na te genieten van alle schitterende foto’s.

Foto: Johan Hummel

Foto: Edwin Mulder

Dimitri en Margonda, bedankt voor jullie tijd en inzet voor deze fantastische avond!

Auteur: Gerda Jacobi