Om de drukte te ontlopen hadden we voor de officiële start van de Winter Welvaart manifestatie, avondfotografie georganiseerd in Groningen.
Een jaarlijks terugkerend evenement in Groningen en onze fotoclub is daar inmiddels ook ieder jaar van de partij. Zo’n twintig historische schepen leggen dan aan in het mooiste stukje binnenstad tijdens hét winterevenement van Groningen.
Er hadden zich 7 deelnemers aangemeld, waarbij, door allerlei verschillende omstandigheden, er uiteindelijk 4 overbleven.
Hoewel nog niet alle boten er waren en men nog bezig was de straatverlichting voor de te houden Kerstmarkt op te hangen, was er genoeg te fotograferen en waren de bruggen, ramen van buurtbewoners en de aangemeerde boten, die er wel lagen, mooi verlicht.

Foto: Ingrid Jullens

Winter Welvaart Groningen 2023

Foto: Erwin van Liempt

Winter Welvaart Groningen 2023

Foto: Jan Iepema

Van eerdere jaren herinneren we nog de prachtige foto’s rond het blauwe uurtje van het Hoge- en Lage der Aa en de mooi verlichte Aa-kerk.
Helaas… de lucht was enigszins bewolkt en zowel de Aa-kerk als de Martinitoren zijn vanwege energiebesparing niet meer verlicht.
Gelukkig bleef het droog en hebben we mooie, sfeervolle foto’s kunnen maken.
Rond 21.00 uur zijn we even gaan opwarmen en nakletsen in Mr. Mofongo met een pilsje of een koffie en zijn toen weer richting huis gegaan. Bij het weggaan begon het pas te motregenen, we hebben dus mazzel gehad.

Het is een mooi evenement dat we ongetwijfeld volgend jaar weer gaan bezoeken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Auteur: Reina Smallenbroek

Winter Welvaart Groningen 2023

Foto: Reina Smallenbroek

Foto: Reina Smallenbroek