Fotograferen waarbij je het water in de mond loopt…. Wie wil dat nou niet?!
Aan de oproep om zelf allerlei food mee te nemen, was flink gehoor gegeven.
Zelfgebakken pannenkoekjes, goed gevulde fruitschalen, kleurrijk snoepgoed, salades, sap met fruit, enz.
Er waren verschillende tafels ingericht met studiolampen, kleine ledlichtjes, zwarte fotodoeken en een lichtbox.
Toen kon het spelen beginnen…
Een smakelijk tafereel creëren op een broodplank.
Hoe krijg je de pannenkoekjes mooi in beeld, waarbij motorolie als schenkstroop naar beneden druipt?
Ook met poedersuiker werd rijkelijk gestrooid….
Hoe krijg je dan het mooiste resultaat? Met een lange of juist korte sluitertijd?
Blijven blauwe besjes op yoghurt liggen of kun je met een laagje witte lijm voorkomen dat ze wegzakken?
Ziet een aardbei er met een macrolens nog appetijtelijker uit dan met een 50 mm lens?
Er werden veel tips en adviezen onderling uitgewisseld over camera’s, lenzen, flitsers en de te gebruiken instellingen.
Wordt de volgende “foto van de maand” eentje om je vingers bij af te likken?
Kortom een zeer leerzame en smakelijke ervaring waarbij het doosje kersenbonbons het einde van de avond niet gehaald heeft….

Auteur: Gerda Jacobi

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Fotografie: Jannes Veenstra

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren