Pfff spreekwoorden en gezegden, oh mij god, hoe doe ik dit?. Oké dan maar eens ff googlen haha. Inderdaad veel spreekwoorden en gezegden gevonden, maar ja je moet ze wel uitbeelden.

Ik had een lijstje gemaakt: schaakmat, iemand in de boot nemen, iemand iets door de neus boren, bij de neus nemen, schot in de roos en met het mes op de keel. Prachtig en makkelijk uit te beelden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Toen maar aan de slag, wou graag schaakmat, ik op zoek naar mijn schaakspel. Achter de schutting gekeken, op de zolder, bij de jongens achter de schutting en nergens het schaakspel te vinden.

“Shit” was mijn gedachte, had flink de pest in, maar goed. Dus zeg ik tegen Haiko, mijn man: “We hebben nog een buks toch?” “Ja”, was het antwoord. “Mooi!, ik heb nog zo’n neproos die ik op de schutting kan  maken en als jij dan net doet alsof je schiet”.
Zo gezegd en gedaan.
Wij naar buiten en zijn druk bezig komt d’r een kop van de andere kant over de schutting: “Woar bin jim wel niet met bezig?”. Ha ha de buurman,…. “Nou uhhh het zit zo…..” : ik alles uitgelegd.

Was er niet zo tevreden over dus op naar de volgende.

“Haiko haal even een boormachine uit de schuur met boortje erin”. Oké komt ie aan met een boor van pinkdikte erin. Haha “Of wou je een vlinderboor misschien”. Echt kerels. “Nou bist kloar krieg een lamme arm?”. “Nee, nog niet ook even van de andere kant”

Ook hier was ik niet tevreden mee dus op naar de volgende. “En nou met het mes op de keel”, zeg ik en hij kijkt me aan en zegt: “Die is gek”. Nee niet echt dus. Het grootste mes uit de keuken la. Tada!!! Nou hier het resultaat:

Maar dit gezien op de computer vond ik het toch ook niets. Tja, wat nu?

Na de borrel op de late vrijdagmiddag kwam ik op het idee: water bij de wijn.

Tada!!!!, wat deze foto wel niet te weeg brengt. Niet gewonnen met foto van de maand, maar een leuk verhaal hoe ik aan de laatste foto kwam.

Geschreven door: Alliena Kuiper