Dinsdagavond 15 mei hebben we Ton Drijfhamer als gastspreker mogen verwelkomen in de Rotonde. Hier waren wij met een groot aantal clubleden aanwezig om zijn verhaal te horen en zijn prachtige foto’s te bewonderen. 

Bij het voorstellen vertelde Ton dat hij uit Delfzijl komt, een eigen administratiekantoor heeft en naast zijn werk graag mag fotograferen. Zijn administratiekantoor is zijn beroep en fotografie is zijn grote passie. Hij zou het liefst nog meer met fotografie bezig zijn, maar ja, er moet ook brood op de plank komen. Er zal dus gewerkt moeten worden al spijbelt Ton nog wel eens een dagje om met zijn camera op pad te gaan.  

Ton houdt zich voornamelijk bezig met landschapsfotografie. Hij fotografeert met een Canon 5D mark lll en heeft verschillende lenzen namelijk de; EF 16-35, EF 24-70, EF 70-200, 50 mm en 400 mm. Hiernaast maakt hij gebruik van filters en een statief. Ton fotografeert in RAW om later zijn foto’s nog te kunnen bewerken in Adobe Lightroom. 

Als je wat googelt op de naam Ton Drijfhamer kom je onder andere op Werk aan de muur terecht, waar Ton zijn foto’s verkoopt. Ton presenteert zich hier met de volgende zin die typerend is voor Ton. 

Alleen, maar samen met het weer, de wind en mijn camera buiten bezig zijn vind ik een van de mooiste dingen om te doen”.  

Ton vertelt op deze avond dan ook dat hij graag op pad gaat als de weersvoorspellingen wat slechter zijn. Dit omdat de weersomstandigheden, bijvoorbeeld wind en regen, een foto spannender kunnen maken. Op vele foto’s hebben we dan ook prachtige luchten gezien wat de foto iets extra’s geeft.  

Ton heeft ons op deze clubavond meegenomen op een reis door Europa. Wij zijn onze reis begonnen in Noord Nederland. Ton mag graag fotograferen in zijn directe woonomgeving Delfzijl aan de “Golden Raand” met weidse vergezichten over het Wad tot aan de prachtige boslandschappen in Westerwolde. Dit hebben we op foto’s dan ook voorbij zien komen. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vervolgens zijn we meegenomen op reis naar het prachtige Zweden en Noorwegen waar we foto’s hebben mogen zien met mooie wolkenluchten, fjorden, watervallen tot aan stavkirkjes toe.

Hierna hebben wij met elkaar de reis vervolgd naar Italië en Frankrijk waar wij mee zijn genomen naar Florence, Toscane, Marseille Bretagne. Ook hebben wij cipressen en lavendel in bloei zien staan. Wat je in Italië niet mag vergeten te bezichtigen en wat wij op foto hebben zien staan is natuurlijk de toren van Pisa.

Dat Luxemburg en Duitsland ook veel te bieden hebben, was te zien op de verschillende foto’s met watervallen, kerkjes, vakwerkhuisjes en het glooiende landschap van o.a. het Zwarte Woud.

We sluiten de reis af met Groot-Brittannië en Schotland.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ton is hier al verschillende keren geweest en geniet altijd weer van de kustlijn, het liefelijke Lake District, maar vooral van het ruige en lege landschap van Schotland. Ton vertelt enthousiast over deze vakanties en hoe hij elk jaar weer verrast wordt door de prachtige natuur wat wij terug hebben gezien op zijn geschoten beelden.

Hierbij zijn wij aan het eind van de reis door Europa gekomen. Het was een prachtige reis waar we van hebben genoten. Ton nogmaals hartelijk dank voor je presentatie.

Geschreven door Debbie Arends

Foto’s: Ton Drijfhamer

Werk aan de Muur
Licht en Landschap: Ton Drijfhamer

GeBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren