Voor deze avond stond een praatje van Peter Knoester op het programma. Peter is “gegaan” voor het predicaat BMK
(Bonds Meester Klasse). Dat predicaaat is bedoeld voor top hobby fotografen en wordt geïnitieerd door de fotobond. Peter heeft het predicaat niet gekregen, maar is wel kandidaat geworden.

Peter vertelt: hiervoor heb je een verhaal nodig in combinatie met een serie foto’s. Hij heeft een serie
gemaakt over zijn reis naar Cuba.
Hij heeft daar ongeveer 1500 foto’s gemaakt. Na een eerste selectie bleven daar 150 van over.
Van de 150 beste 50 laten afdruken (15*22) Hier weer 12 uitgezocht en deze gespecialiseerd af laten drukken in dezelfde kleurstelling (kleurtinten) in een groter formaat (30*45)? met passepartout.
Ze waren alle twaalf te zien afgelopen dinsdag. Het resultaat mag er zijn. Een serie foto’s in de kleuren die bij Cuba horen. Mooie kleurstelling, fantastische foto’s die op de een of andere manier in mijn geheugen zijn blijven hangen.
Wat van zijn praatje voornamelijk bij mij is blijven hangen is: probeer een verhaal te vertellen, dus meer seriematig werken en verder de omstandigheden waaronder hij zijn foto’s op Cuba maakte en contacten met de locale bevolking.

Arie neemt het stokje over van Peter voor een reis door zwart-wit fotografie. Weer lekker interaktief over lijnen, vormen, contrast, tonen, zwart-wit denken. Wat is zeer geschikt om zwart-wit te doen, wat niet.Een aantal voorbeelden op het scherm. De zebra was wel in kleur.

Tot slot in verschillende groepen zwart-wit foto’s bekeken en beoordeeld. En er was nog iets met een afglijdend huwelijk, een metafoor van een bruidsboeket op de glijbaan.

Kortom, wederom een geslaagde avond, jammer dat het zo snel half elf was.

Geschreven door: Wim Pot

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren