Het interview in de Streekkrant met onze voorzitter Martijn van Dellen.

‘Fotoclub Westerkwartier is bijna drie jaar geleden opgericht door een aantal enthousiaste (amateur-)fotografen. Ons doel is om samen tot een betere kwaliteit van fotograferen te komen, “door en voor leden” om het maar zo te zeggen.

Eén keer per twee weken komen we bijeen in de Rotonde te Niekerk, waar we gastsprekers uitnodigen, praktijkavonden organiseren en met elkaar foto’s bespreken en beoordelen. Daarnaast worden er met regelmaat dagactiviteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn het fotograferen van de industrie van Delfzijl, het maken van sportfoto’s langs de zijlijn bij FC Groningen of een excursie naar de  Orchideeënhoeve waar we aandacht besteden aan macrofotografie.

Onze club kent op zijn website een forum, dit is een plek waar soms hele leuke spontane ideeën ontstaan. Heeft er iemand zin om te gaan fotograferen dan kan hij of zij daar een oproep plaatsen. Bij Fotoclub Westerkwartier is iedereen welkom, mensen die nog maar net zijn begonnen met  het fotograferen met een compact camera tot professionele fotografen. Zelf denk ik dat het voor het maken van een goede foto niet uitmaakt wat voor toestel je gebruikt, het gaat om het beeld wat je neer probeert te zetten.
Toen we onlangs vakantiefoto’s beoordeelden werd een vakantiefoto welke gemaakt was met een iPhone als mooiste beoordeeld. Het verhaal dat de foto vertelde maakte indruk en hieruit blijkt dan wel dat het gevoel wat een beeld oproept soms van meer belang is dan de kwaliteit van de foto.

Een tijdje geleden hebben we als club geëxposeerd in de bibliotheek in Leek met een serie foto’s over het Reitdiep. Deze expositie verhuist binnenkort naar de bibliotheek in Zuidhorn en zal daar te zien zijn tot 30 november. Dat exposeren vinden onze leden leuk om te doen, je laat het publiek zien wat je doet, hebt een podium. Mede daardoor worden we wel eens benaderd om foto’s te komen maken, bijvoorbeeld bij het Spijkerpopfestival te Niekerk.

We zijn een hele actieve, enthousiaste club met ruim vijftig leden. Meer leden zijn altijd welkom. Je merkt dat de club steeds meer een club wordt waar ook vriendschappen ontstaan. Het is een gemêleerd gezelschap: ongeveer evenveel vrouwen als mannen, zowel sportfotografen, portretfotografen als landschapsfotografen.

Naast de clubactiviteiten worden er ook beginnerscursussen gegeven. De kosten hiervan bedragen 25 euro, mocht je besluiten lid te worden dan word deze 25 euro in mindering gebracht op het lidmaatschap van 50 euro. Met onze club proberen we een ieder op een hoger plan te krijgen. We leren enorm veel van de gastsprekers en van elkaar.

We nodigen een ieder dan ook graag uit om kennis te komen maken met de club. Onze clubavonden zijn op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.
Kijk ook eens op de website: www.fotoclubwesterkwartier.nl.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren